Субота, 4 Травня

Швеція висилає китайську журналістку, яка прожила в країні 20 років

Швеція вирішила депортувати китайську журналістку з довічною забороною на повернення після того, як Служба державної безпеки (Säpo) звинуватила її в загрозі нацбезпеці країни.

Про це повідомляє The Local, передає Укрінформ.

57-річна жінка, імені якої не називають, прибула до Швеції майже 20 років тому, вона була одружена зі шведом. До 9 жовтня минулого року журналістка щодня публікувала матеріали на власному новинному сайті, але того ж місяця була взята під варту Säpo.

У листопаді Міграційна служба Швеції видала наказ про депортацію жінки.

«Інформація, якою володіє відомство, є дуже достовірною. Заявник становить серйозну загрозу для безпеки королівства», – заявили представники Säpo в Міграційному суді після того, як журналістка оскаржила це рішення.

Жінка заперечує, що становить загрозу національній безпеці Швеції, однак, як зазначається, роками тісно контактувала з китайським посольством і людьми, пов’язаними з китайським режимом у Швеції.

Раніше Säpo вже називала Китай однією з найбільших загроз національній безпеці Швеції, звинувачуючи Пекін у проведенні широкомасштабних шпигунських і розвідувальних операцій у Швеції.