Субота, 4 Травня

Апеляційний суд у США відмовив Трампу в перенесенні першого кримінального процесу над ним

Апеляційний суд штату Нью-Йорк відхилив клопотання Трампа, який просив відкласти розгляд кримінальної справи, пов’язаної з незаконною виплатою винагороди порнозірці, та призначив вибори присяжних на наступний тиждень.

Про це йдеться в повідомленні Fox News у понеділок, передає Укрінформ.

«Експрезидент та потенційний кандидат на виборах президента від Республіканської партії у 2024 році прагнув відкласти судовий процес, який відбір присяжних по якому має розпочатися 15 квітня. Він також хотів змінити місце проведення судового процесу, попросивши перенести його з Нью-Йорка»,- зазначається в повідомленні.

Аргументи Трампа при цьому спиралися на те, що «опитування та кількісний аналіз публікацій у ЗМІ показує, що справедливе та неупереджене журі не може бути обране зараз на основі упередженого досудового розголосу».

Однак ввечері понеділка суддя відхилила клопотання Трампа.

Як повідомлялося, проти Дональда Трампа в США ведеться чотири кримінальних процеси. Він намагається відтягнути судові засідання по них до періоду після президентських виборів, щоби в разі перемоги скористатися імунітетом та уникнути покарань. При цьому, колишній президент стверджує, що вже зараз має імунітет від судового переслідування за дії, пов’язаними з його діяльністю на посаді президента США з 2016 по січень 2021 року. Натомість у будь-якому разі справа щодо виплати винагороди порноакторці з коштів виборчої кампанії не входить до цього періоду.