П’ятниця, 3 Травня

Гармати та ракети: на переданих Україні катерах Island встановлять американське озброєння

На переданих Україні від США катерах типу Island буде встановлено американське озброєння – ракети та гармати різної дії. Про це повідомив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неіжпапа в інтерв’ю АрміяInform.

Він зазначив, що нещодавно ряди українського флоту поповнили ще два патрульні катери типу Island: “Фастів” та “Суми”. Це була друга партія катерів, які Штати передали Україні в рамках допомоги у сфері безпеки та оборони. Першими були “Слов’янськ” та “Старобільськ”, вони вже служать у складі флоту. Заплановано надсилання ще одного катера.

“Звичайно, озброєння, встановлене на “Слов’янську” та “Старобільську”, – це лише тимчасове рішення. Всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Йдеться про 30-мм гармат і ракет різної дії”, – сказав Неіжпапа.< /p>

За словами командувача ВМС, вже є остаточне рішення щодо доукомплектування, деякі боєприпаси вже отримані, і наступного року розпочнеться встановлення на всіх п’яти катерах. Дивізіон охоронятимуть і оборонятимуть порти в Чорному морі, острів Зміїний, захищатимуть комунікації та торговельні шляхи.