Четверг, 25 апреля

Догляд за велосипедом перед літнім сезоном — Важливі нюанси та правила

Кожному новачку або професійному спортсмену необхідно уважно слідкувати за своїм велосипедом – правильного зберігати та перевіряти його на справність. А головні правила та нюанси допоможуть вам в цьому.

Догляд за велосипедом – важливі правила та поради

Догляд за велосипедом повинен бути на високому рівні, адже від цього буде залежати термін його експлуатації, справність та красивий зовнішній вигляд. Спершу треба зрозуміти, як правильно зберігати велосипед у період невикористання. Розповсюдженими місцями для зберігання велосипедів вважаються такі:

  1. На балконі, який повинен бути заскленим, а ні в якому разі не відкритим. До того ж не дозволено вивішувати велосипед на кріплення зовні, оскільки він швидко поржавіє, а різні погодні умови негативно позначаються на його подальшій роботі. Також на балконі не повинно бути постійних перепадів температур та підвищеної вологості. А для того, щоб уберегти байк від сонячних променів і пилу, краще накрити велосипед щільною тканиною.
  2. У квартирі велосипед можна зберігати де завгодно: у будь-якому вільному куточку, біля стіни, а можна підвісити байк за допомогою спеціального кріплення на стіну. Темна і тепла комора буде відмінним варіантом для вашого двоколісного друга, оскільки він нікому не заважатиме і відмінно стоятиме там упродовж усієї зими. Головне перед зберіганням в квартирі велосипед ретельно помити.
  3. Зберігати велосипед можна і в гаражі, але за однієї умови, що там не буде сильної вологості і перепадів температур. Також його слід накрити тканиною або спеціальним чохлом.

Після довгого періоду невикористання велосипеду та перед літнім сезоном його потрібно перевірити на справність та підготувати до експлуатації. Найкращим варіантом буде його повний розбір та перевірка кожної деталі, а в разі необхідності заміна непридатної частини. Але можно перевірити велосипед в домашніх умовах, для цього слід зробити наступне:

  1. Провести загальний огляд велосипеду – перевірити рами на наявність тріщин, деформацій або вм’ятин. Якщо Ви виявили будь-які несправності, то їх потрібно виправити.
  2. Далі потрібно перевірити кермо, для цього необхідно затиснути колесо між колінами та погойдати кермо в різні боки, воно повинно залишитися нерухомим.
  3. Для того щоб перевірити колесо, його потрібно покрутити, обід не повинен хитатися в різні сторони, стукати або скрипіти. Також потрібно перевірити камеру на наявність тріщин або втрати тиску.
  4. Обов’язково потрібно перевірити гальмівну систему, вона не повинна бути занадто тугою або слабкою. Вам може знадобиться замінити колодки, послабити або навпаки затягнути троси та інше. Якщо несправність викликає підозри, то краще звернутися до майстра.
  5. Ланцюг необхідно спочатку почистити, а потім змазати спеціальною олією.

Але також багато людей не мають велосипеда, тому пропонуємо звернути в магазин Велосклад, де спеціалісти Вам підберуть те що потрібно та нададуть вичерпну інформацію на рахунок догляду.

Купити велосипед: Чому варто обрати магазин Велосклад?

Для того, щоб купити велосипед відмінної якості потрібно вибрати надійний веломагазин, який буде гарантувати не тільки високу якість кожної моделі, але й пропонує своїм клієнтам такі переваги купівлі:

  • Можно купити велосипед новий у широкому асортименті від перевірених та надійних виробників.
  • Нові велосипеди проходять повну технічну перевірку перед відправкою покупцеві.
  • Купити велосипед в Україні з гарантією від 12 місяців.
  • Надання професійної консультації та допомоги в разі будь-яких несправностей.
  • Безкоштовна допомога, щоб правильно вибрати та купити велосипед кам’янець потрібної моделі.

Саме таким є веломагазин Velosklad, який рекомендує всім бажаючим відвідати свій інтернет-магазин Велосклад velosklad.com.ua та обрати кращий велосипед.