Суббота, 20 апреля

Як не перегоріти, граючи в покер

Грати в покер — це прекрасний спосіб заробити, що привертає безліч людей. Гра хороша тим, що від неї можна отримати не лише задоволення, а й, при хорошому рівні, можливість заробити. Але часто новачки розчаровуються в грі. Дійсно, адже заробити швидко у них не виходить і вони не відчувають уже того задоволення від гри, як раніше. Чому так відбувається і що робити новачкові?

Невірне сприйняття гри всьому виною
Якщо ви почали грати в покер — слід для себе з’ясувати, що фактор удачі в грі стоїть на другому місці і результат, головним чином, залежить від майстерності гравця. Багато новачків, потрапивши в перший для себе даунстрік, починають вважати себе невдачливими і думають, що в покері їм більше нічого не світить.

Як правило, причина низки програшів криється в поганій підготовці: гравець не подбав вивчити основні правила ведення банкролла, стратегії гри з різними за величиною стеками, роль позиції в грі, психологію поведінки гравців, основні прийоми блефу, а також математичні основи покеру. Тому затяжну лінію програшів у новачка слід сприймати не як нещаслива, а сигнал до того, що необхідно більш детально і глибоко освоювати гру.

Пам’ятайте, що більшість нинішніх покерних зірок починали кар’єру з програшів, і свої статки змогли заробити після того, як досконало освоїли теорію покеру.

Зайва поспішність
Також багато новачків «перегоріло» після того, як прочитали покерні статті, або подивилися телевізійну трансляцію про успішні гравцях і бажають швидко повторити їхній успіх. Реакція стандартна — все роблять покерних зірок своїми кумирами і хочуть домогтися таких же високих результатів, що є неправильним напрямком в плані покерного розвитку.

Не потрібно занадто поспішати в досягненні мети — слід розуміти, що грати на найвищих лімітах подібно Іларій Сахаміс або Тому Двані відразу не вийде, для цього потрібно пройти важкий і довгий «покерний шлях». Для цього спершу потрібно вивчити покеру теорію, а також володіти значним капіталом і навичками.

Новачкові грати відразу в покер по-крупному — ідея божевільна, адже він точно програє всі вкладені гроші. Будь-який гравець, який досяг високих результатів, спочатку підкоряв низькі ліміти, відточував свою майстерність і набирався досвіду, а деякі з покерних зірок сколотили свої статки, вклавши в покер всього кілька доларів. Але це — рідкість і виключення

Неправильний розпорядок дня
Новачки часто роблять помилку, присвячуючи покеру більшу частину свого дня. Ігровий процес їх настільки затягує, що вони не звертають ні на що уваги і навіть забувають про сон. Після чого не дивно, що гравець «перегорає» і у нього настає програшна серія, після якої у нього зникає будь-який інтерес.

Виною всьому цьому є зменшення в організмі кількості ендорфінів — гормонів щастя; адреналіну і інших, які б виробляли відчуття насолоди. Коли їх стає дуже мало, а також, коли людина мало спить, у нього виникає почуття депресії і йому стає вкрай складно грати. Нерідко взагалі пропадає бажання приділяти цьому свого часу.

Висновок: потрібно продумати власний графік гри. Ігрові сесії повинні змінюватися перервами, іноді потрібно приділяти час активного відпочинку. Дуже важливим моментом є правильний режим. Хороше харчування, здоровий сон, фізичні навантаження. Покер — гра інтелектуальна і організм витрачає на неї сил не менше, ніж на фізичні вправи.

Коли у людини виникне правильне уявлення про покер, він ретельно розпланує свій ігровий графік і буде підніматися по лімітах з оглядкою на правила ведення банкролла, йому буде під силу зробити покер своїм джерелом доходу і почати кар’єру успішного гравця.